De grootste zonne-energieproducent voor bedrijven
 

Nieuws oktober 2021

terug naar overzicht
Lokale zonne-energie inkopen
Sinds 2019 neemt Henningsen stroom en gas af van Scholt Energy. Samen is gekeken naar de mogelijkheden om het elektriciteitsverbruik te verduurzamen. Henningsen koos bewust voor zonne-energie van een lokale energieproducent.

Corné van Loon, Commercieel directeur Henningsen Nederland: 
“Duurzaam ondernemen past in onze visie en staat daarnaast hoog op de agenda’s van onze klanten. Henningsen Nederland is onderdeel van Ariake Japan en door ons internationale karakter bestaat het klantenbestand uit veel multinationals. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan duurzaamheid binnen de foodketen. Door Waalwijkse zonne-energie af te nemen, leveren wij een positieve bijdrage aan de energietransitie. Het is prachtig dat we door deze koppeling duurzame, lokale energie kunnen inkopen.”

Voor iedere duurzaam geproduceerde megawattuur (MWh) elektriciteit wordt volgens Europese regelgeving een digitale Garantie van Oorsprong gemaakt. Dit bewijsstuk zorgt ervoor dat alle groene stroom terug te leiden is naar de productie-installatie en locatie.

Solar Valley wekt in Waalwijk zonne-energie op met zonnepanelen op daken van bedrijfspanden. Scholt Energy koopt de Garanties van Oorsprong (GvO’s) in die bij de zonne-energieproductie van Solar Valley horen en koppelt deze GvO’s aan Henningsen in Waalwijk. 

Paul Stassen, directeur Solar Valley:
“Bij de realisatie van zonne-installaties van Solar Valley wordt nagenoeg het volledige dak benut, ongeacht het verbruik van het bedrijf. Deze extra opwekcapaciteit wordt tegen een vergoeding gedeeld met andere bedrijven, zoals Henningsen. Het delen van lokaal opgewekte groene energie is superefficiënt en maakt de bijdrage aan de energietransitie op bedrijfsniveau tastbaar en inzichtelijk. Deze werkwijze levert de lokale gemeenschap veel op.”

Duurzame koppeling
Door de duurzame koppeling wordt het elektriciteitsverbruik van Henningsen voor meerdere jaren afgedekt door de GvO’s van lokale zonne-energie. Scholt Energy verzorgt de contractuele koppeling tussen beide partijen en de inkoop van de GvO’s. Door middel van een duurzame koppeling is langjarige inkoop van groene stroom van een productie-installatie naar keuze mogelijk. 

Over Henningsen Nederland
Henningsen Nederland BV is een toonaangevende Europese producent van gedehydrateerde vlees- en gevogelteproducten, gevestigd in Waalwijk. De vleespoeders en -granulaten zijn halffabricaten voor onder andere de soepindustrie, smaakmakers, babyvoedingsfabrikanten, snackproducenten en de dierenvoedingsindustrie.

Over Solar Valley
Solar Valley is een zonne-energieproducent voor bedrijven in Waalwijk en Tilburg. Het bedrijf realiseert hoogwaardige zonne-installaties op bedrijfspanden in Waalwijk. Solar Valley neemt de investering en realisatie volledig uit handen van deelnemende ondernemers, die tevens aandeelhouders zijn van het duurzame energieproductiebedrijf. 
 
Nieuws oktober 2021
Kom in contact
Een zakelijk dak van meer dan 1.000 m²?
Interesse om deelnemer te worden en samen gaan voor verduurzamen?

Neem contact op en vertel ons wat we voor je kunnen betekenen.

Ik ben op de hoogte dat mijn gegevens worden verwerkt. Klik link om de privacyverklaring te lezen.
Solar Valley in samenwerking met: