De grootste zonne-energieproducent voor bedrijven

Nieuws november 2021

terug naar overzicht
Het team van TULiPPS/Solar Valley heeft Nederlands grootste zonnegevel op een industrieel gebouw gerealiseerd. Deze esthetische “multi-inclined” BIPV-gevel van 540m2 is gebouwd op de zuidgevel bij Van Caem Transporten in Waalwijk.

De zonnegevel is opgebouwd uit 240 randloze zonnepanelen en 256 aluminium composiet cassettes van Plastica. Iedere rij zonnepanelen is geplaatst onder een andere hoek wat de ontwerpvrijheid en flexibiliteit toont van het door TULiPPS ontwikkelde Click-&-Go bevestigingssysteem. Het Click-&-Go bevestigingssysteem is ontworpen om randloze zonnepanelen, met uiteenlopende afmetingen, onzichtbaar en veilig te bevestigen in landscape of portrait positie. Deze flexibele montagewijze zorgt voor maximale ontwerpvrijheid voor architecten en constructeurs.

De gevel bij Van Caem produceert, per vierkante meter zonnepaneel, gemiddeld 155 kWh, per m2 zonnepaneel, per jaar. De totale verwachte productie is 62.000 kWh per jaar, voldoende om 18 huishoudens een jaar lang te voorzien van elektriciteit.

Dit innovatieve bevestigingssysteem is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het kan worden toegepast op gevels van bedrijfspanden, flatgebouwen en andere hoogbouw façades. Het systeem is ontwikkeld voor architecten en bouwprofessionals om esthetisch en veilig te kunnen voldoen aan de nieuwste BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouw) eisen.

Ongekende functionaliteiten
De Click-&-Go BIPV gevel wordt prefab voorbereid en compleet met zonnepanelen als compleet pakket geleverd.

Als gevolg hiervan worden ongekend korte installatie tijden gerealiseerd met minimale kans op fouten. Een belangrijke functionaliteit van het systeem is dat ieder individueel paneel makkelijk losgehaald kan worden. Dit is essentieel voor lage onderhoudskosten. Een andere unieke eigenschap is dat zonnepanelen en traditionele gevelmaterialen in één montagesysteem gecombineerd kunnen worden zoals de gevel bij Van Caem laat zien. Het Click-&-Go bevestigingssysteem kan worden toegepast in iedere windzone tot een hoogte van 200 meter.

Geld verdienen met een nieuwe gevel
Gebouw geïntegreerde zonnepanelen (BIPV) leveren een belangrijk bijdrage aan de reductie van CO2 uitstoot en het realiseren van de nieuwe BENG normen met name voor hoogbouw projecten. BIPV-gevel elementen zorgen voor een beter energielabel én leveren minstens 30 jaar een constante cashflow.

Deze gevel is gebouwd in samenwerking met Plastica Groep. Plastica ontwikkelde en produceerde de Alucopal cassettes en leverde de verticale aluminium montagerails voor het Van Caem gevelproject.

De Click-&-Go BIPV gevels worden B2B geleverd aan de bouwindustrie via het online platform BIPV.world BV.

TULiPPS BV en Plastica ontvingen voor de ontwikkeling en demonstratie van de Click-&-Go BIPV gevel financiering van de Europese Commissie, Horizon 2020 Onderzoeks- en Innovatieprogramma: Project EnergyMatching EU subsidieovereenkomst nr. 768766.


 
Nieuws november 2021
Kom in contact
Een zakelijk dak van meer dan 1.000 m²?
Interesse om deelnemer te worden en samen gaan voor verduurzamen?

Neem contact op en vertel ons wat we voor je kunnen betekenen.

Ik ben op de hoogte dat mijn gegevens worden verwerkt. Klik link om de privacyverklaring te lezen.
Solar Valley in samenwerking met: